Dit zijn de HTC U11 Plus en HTC U11 Life

HTC U11 Plus

HTC heeft vandaag twee nieuwe toestellen gepresenteerd: de HTC U11 Plus en HTC U11 Life. Beide telefoons volgen de HTC U11 uit mei van dit jaar op. Het eerste model ligt in december in de winkel en gaat over de toonbank voor 799 euro. De tweede is later deze maand al verkrijgbaar voor 349 euro.

Toen Google in september bekendmaakte dat het de smartphonetak van HTC inlijfde, vreesden sommigen dat HTC smartphonefabrikant af was. Niets was echter minder waar. Het Taiwanese technologiebedrijf bleef als zelfstandige bedrijf actief op de smartphonemarkt. Sterker nog, bestuursvoorzitter en CEO Cher Wang maakte bekend dat het op het punt stond om een nieuw vlaggenschip op de markt te brengen. Al snel bleek dat de topvrouw het over de HTC U11 Plus had. Later doken er ook berichten op over een instapper, de HTC U11 Life. Beide telefoons zijn vandaag door HTC uit de doeken gedaan.

Specificaties HTC U11 Plus

Zo’n grote telefoon als de HTC U11 Plus heeft HTC nog niet eerder op de markt gebracht. Het vlaggenschip heeft een 6 inch groot IPS LCD-display dat 2880 bij 1440 pixels telt. Het scherm bedekt bijna heel de voorzijde van het apparaat. Dat betekent dat hij niet langer de traditionele 16:9 beeldverhouding heeft, maar voortaan met 18:9 verhouding door het leven gaat. Er past dus meer content op het scherm. Het betekent tegelijkertijd dat de vingerafdrukscanner heeft moeten verkassen. Deze vinden we voortaan aan de achterkant, onder de hoofdcamera.

Qua rekenkracht is de HTC U11 Plus een kleine upgrade ten opzichte van de HTC U11. De Qualcomm Snapdragon 835 neemt alle rekentaken op zich. Deze gaat gepaard met de Adreno 540 GPU. De hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit hebben een boost gekregen. Voortaan krijg je geen 4 GB maar 6 GB RAM. De interne opslag bedraagt standaard 128 GB in plaats van 64 GB. Het is mogelijk om het geheugen verder uit te breiden, maar je kunt ook een tweede simkaart in het toestel kwijt.

De primaire camera van de HTC U11 Plus is identiek aan die van zijn voorganger. Dat betekent dat hij een resolutie van 12 megapixels heeft en uitgerust is met zeer snelle autofocus, f/1.7 diafragma, dual-tone LED-flitser en beeldstabilisatie (zowel optische als elektronische). Deze camera werd door DxO Mark, de benchmark voor smartphonecamera’s, beoordeeld met 90 van de 100 punten. Selfies en groufies schiet je met een 8 megapixelcamera.

HTC U11 Plus

Edge Sense is wederom van de partij. Dat houdt in dat je in de zijkant van het toestel kunt knijpen om iedere willekeurige app te openen, maar ook bijvoorbeeld om de zaklamp in en uit te schakelen of screenshot te maken. Door het drukniveau aan te passen kun je twee verschillende acties aan je knijpbewegingen toekennen. Enkele andere high-end features die we aantreffen op het vlaggenschip zijn USB-C, NFC en Bluetooth 5.

Helaas moeten we melden dat de HTC U11 Plus geen hoofdtelefoonaansluiting heeft. Om toch naar je favoriete muziek te kunnen luisteren heeft HTC een adapter toegevoegd die je op de USB-C poort aansluit. Je hoeft dus geen geld te steken in nieuwe oordopjes. De accucapaciteit bedraagt 3930 mAh. De batterij ondersteunt, zoals je van een toptoestel mag verwachten, Quick Charge 3.0. Daarmee is het toestel na iets meer dan een half uur al voor de helft opgeladen. Tot slot draait het toestel direct op Android 8.0 Oreo, de allernieuwste Android-versie.

Dit moet je weten over de HTC U11 Life

De HTC U11 Plus is de opgevoerde variant van de HTC U11. De HTC U11 Life is een afgeslankte uitvoering van het vlaggenschip. Hij is kleiner en minder krachtig dan zijn voorganger. Het toestel heeft een 5,2 inch groot Full HD-display. Hij  heeft dan ook geen randloos scherm. Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 630 in combinatie met Adreno 510 GPU en 3 GB werkgeheugen.  Je moet genoegen nemen met 32 GB intern geheugen, maar kun je eventueel verder uitbreiden met microSD-kaart.

Zowel aan de voor- als de achterkant heeft HTC een 16 megapixelcamera met f/2.0 grote lensopening geplaatst. In plaats van twee LED-flitsers moet je genoegen nemen met één flitser. De batterij heeft aanzienlijk minder vermogen dan zijn voorloper, namelijk 2600 mAh in plaats van 3000 mAh. De HTC U11 Life heeft dan ook een kleiner scherm en hoeft minder pixels aan te sturen. Waarschijnlijk is de batterijduur wel ongeveer gelijk. Ook hier heeft HTC de hoofdtelefoonaansluiting weggelaten. Wel beschikt hij over een USB-C aansluiting, knijpgevoelige zijkanten en NFC-chip.

De HTC U11 Life draait van meet af aan op Android 8.0 Oreo. Het is echter niet HTC die verantwoordelijk is voor het updatebeleid. Google heeft zichzelf met deze taak belast. De middenklasser maakt namelijk onderdeel uit van het Android One programma. Dat houdt in dat de zoekmachinegigant maandelijks nieuwe beveiligingsupdates uitrolt. Drie jaar lang om precies te zijn. Daarnaast garandeert Google dat je twee jaar lang updates ontvangt van het besturingssysteem. Android P ligt dus al in het vizier.

HTC U11 Life

Beschikbaarheid

De HTC U11 Plus is half december verkrijgbaar in ons land. HTC heeft het vlaggenschip een adviesprijs van 799 euro gegeven. Dat is enkele tientjes duurder dan de HTC U11 kostte bij introductie. Het toestel is verkrijgbaar in glanzend zwart en semitransparant zwart. Het gave aan deze laatste uitvoering is dat je een deel van de interne componenten ziet.

De verkoop van de HTC U11 Life gaat later deze maand al van start. Over een kleine twee weken ligt het toestel al bij ons in de schappen. Aangezien het een instapmodel is, is hij een stuk goedkoper dan de reguliere HTC U11 en de Plus-uitvoering. Hij moet een bedrag van 349 euro opleveren. Je kunt hem krijgen in twee verschillende kleuren: Ceramic Black en Sapphire Blue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Mobieletelefoon.nl

Mobieletelefoon.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor mobiele telefoons met abonnement en losse toestellen. Vergelijk telefoons van alle merken op specificaties, eigenschappen en prijs. Wil je een nieuwe telefoon kopen? Vergelijk de beste deals op onze website en bespaar!

Kijk ook eens op: Telefoon.nl
© 2018 Mobieletelefoon.nl

Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 48
Sitemap |
Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 49
Disclaimer |
Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 50
Cookies