Alcatel onthult nieuwste modellen met 18:9 display op CES

Alcatel-logo

Alcatel heeft dinsdag een trio nieuwe smartphones gepresenteerd: de Alcatel 1x, Alcatel 3v en Alcatel 5. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze ieder een randloos scherm hebben en met gezichtsherkenning zijn uitgerust.

We kunnen niet zeggen dat de nieuwe toestellen van Alcatel als een grote verrassing komen. Dankzij de Amerikaanse techjournalist Evan Blass waren we al op de hoogte van de plannen van de Frans-Chinese telefoonmaker. Deze toestellen werden dinsdag aan het grote publiek getoond op de Consumer Electronics Show (CES), de grootste technologiebeurs ter wereld die momenteel plaatsvindt in Las Vegas.

Dit weten we over de toestellen

Alcatel laat niet het achterste van haar tong zien. De smartphoneproducent zegt de specificaties van de toestellen pas op het Mobile World Congress (MWC) te willen onthullen. De smartphonebeurs vindt eind februari en begin maart plaats in Barcelona. Uiteraard hadden we geen zin om daar op te wachten en zijn we een beetje gaan graven op internet. Op YouTube zijn er verschillende hands-on video’s van de toestellen te vinden. Weliswaar vertellen ze niet alles over de nieuwe Alcatel-telefoons, maar we krijgen in ieder geval een algemene indruk van wat we kunnen verwachten.

Laten we beginnen met de gemeenschappelijke noemers. Zo hebben de Alcatel 1x, Alcatel 3v en Alcatel 5 ieder een edge-to-edge display met een 18:9 beeldverhouding. Afgelopen jaar zagen we genoeg toestellen met dit schermtype voorbijkomen, maar beperkte zich voornamelijk tot het high-end en mid-range segment. Alcatel introduceert het randloze scherm als eerste smartphonefabrikant ter wereld nu ook aan de onderkant van de markt. Daarnaast is het trio uitgerust met gezichtsherkenningstechnologie. De selfiecamera fungeert tevens als irisscanner. Het is niet de enige vorm van biometrische beveiliging die Alcatel heeft ingebouwd. Alle drie de toestellen hebben aan de achterkant een vingerafdrukscanner.

Alcatel CES 2018

Details

De Alcatel 1x heeft een unibody behuizing dat vermoedelijk is gemaakt van kunststof. Deze heeft een kleine textuur aan de achterkant zodat hij comfortabel in je hand ligt. De adviesprijs ligt naar verluidt net onder de 100 euro.

De Alcatel 3v is het grootste toestel van het trio, al weten we niet precies hoe groot het scherm is. Op de persfoto is goed te zien dat hij aan de achterkant een dubbele camera heeft. Dankzij een hands-on video hebben we vernomen dat hij geen telelens heeft. Op het MWC hopen we meer details te horen over de camera’s. De Alcatel 3v zou voor een bedrag van net geen 200 euro over de toonbank gaan.

De Alcatel 5 is het premium model van de drie. De behuizing is gemaakt van geborsteld aluminium en heeft eveneens een dual-camerasysteem. Deze vinden we echter niet aan de achterkant, maar aan de voorzijde. Eén van de camera’s is uitgerust met een telelens. Het voordeel daarvan is dat je niet je arm hoeft te overstrekken of selfiestick te gebruiken om meerdere mensen op een foto te laten passen. Dit toestel krijgt volgens de geruchten een prijskaartje van circa 300 euro.

Designfilosofie

Als je niets wil prijsgeven over de specificaties van je toestellen, waarom wacht je dan niet met de onthulling tot volgende maand? Daar heeft Alcatel een goede reden voor. De smartphonemaker met Franse en Chinese roots wil op deze manier ons nu al vertellen over de nieuwe designfilosofie van het bedrijf. Christian Gatti, Global President van de Alcatel Business Division en Executive Vice President bij TCL Communication, zegt hierover het volgende:

“Terwijl de internationale smartphonemarkt zich blijft evolueren, zijn we in een nieuw jaar aanbeland waarbij we het noodzakelijk vinden om ons smartphoneportfolio de stabiliseren en transformeren om onze klanten beter te dienen en de kansen die voor ons liggen te grijpen. Door het design van onze smartphones te moderniseren en ons te profileren als de eerste smartphoneproducent ter wereld waar 18:9 de standaard is voor de gehele collectie, zijn we in staat om ons opnieuw te focussen en features van vlaggenschepen toegankelijk te maken voor vrijwel alle consumenten wereldwijd.”

Alle telefoons die we komend jaar van Alcatel kunnen verwachten, hebben dus een randloos scherm. Het prijskaartje is daarbij niet relevant. Wat vinden jullie van deze beslissing van Alcatel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Mobieletelefoon.nl

Mobieletelefoon.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor mobiele telefoons met abonnement en losse toestellen. Vergelijk telefoons van alle merken op specificaties, eigenschappen en prijs. Wil je een nieuwe telefoon kopen? Vergelijk de beste deals op onze website en bespaar!

Kijk ook eens op: Telefoon.nl
© 2018 Mobieletelefoon.nl

Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 48
Sitemap |
Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 49
Disclaimer |
Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 50
Cookies