Alcatel onthult Alcatel A3 XL op CES

Alcatel A3 XL

Op zoek naar een grote en betaalbare smartphone? Dan is de Alcatel A3 XL wellicht iets voor jou. De smartphonemaker heeft deze betaalbare 6 inch grote phablet uit de doeken gedaan op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Benieuwd naar wat zich onder de motorkap bevindt? Lees dan snel verder.

Alcatel-Lucent, ook wel kortweg Alcatel genoemd, is een Frans-Chinese smartphonemaker die haar uiterste best doet om haar naamsbekendheid te vergroten. Het afgelopen jaar bracht de fabrikant onder meer de  Alcatel Idol 4S, Alcatel PIXI 4 (6) en Alcatel Idol 4S uit. De meest recente smartphone die het bedrijf aan haar portfolio toevoegde was de Alcatel Shine Lite.

Deze week voegde Alcatel een nieuwe smartphone toe aan haar alsmaar groeiende collectie: de Alcatel A3 XL. Het toestel valt op om drie redenen: het heeft een reusachtig 6 inch groot scherm, hij heeft een vingerafdruksensor en hij is betaalbaar. Dergelijke grote telefoons zijn veelal moeilijk  te vinden, dan wel behoorlijk prijzig. Enkele toestellen die zo’n groot scherm hebben of daar in de buurt komen, zijn de Sony Xperia XA Ultra, Xiaomi Mi Max, Lenovo Phab 2 Pro en Huawei Mate 9. Het eerstgenoemde model is een van de goedkopere in dit rijtje en gaat voor zo’n 350 euro over de toonbank. De exacte verkoopprijs van de Alcatel A3 XL kennen we weliswaar niet, maar de fabrikant belooft dat hij een betaalbaar prijskaartje krijgt.

Daarnaast is Alcatel erg trots op de vingerafdruksensor. Vittorio Di Mauro, senior vicepresident bij Alcatel, zegt verheugd te zijn dat deze feature aanwezig is in een toestel uit de prijsklasse van de Alcatel A3 XL.

Wat kunnen we nog meer verwachten van het toestel?

Alcatel A3 XL

Specificaties Alcatel A3 XL

De Alcatel A3 XL heeft zoals gezegd een 6 inch groot display, maar de resolutie is beperkt tot 720 bij 1280 pixels. Daarmee komt de pixeldichtheid uit op een weinig indrukwekkende 245 ppi. Ook van hetgeen zich onder de motorkap bevindt springen we niet bepaald een gat in de lucht. Zo wordt de telefoon aangedreven door een MediaTek MT8735B quad-core processor met een kloksnelheid van slechts 1.1. GHz. Deze wordt aangevuld met een ARM Mali-T720 GPU, 1 GB aan werkgeheugen en 8 GB intern geheugen waarvan je slechts 3.8 GB overhoudt voor al je foto’s, video’s, muziek en apps. Gelukkig kent het toestel een microSD-slot waardoor je het geheugen eventueel kunt uitbreiden. Keerzijde is wel dat de maximale opslagcapaciteit slechts 32 GB bedraagt (voor de kenners: microSD type SDHC).

Achterop heeft Alcatel een 8 megapixelcamera geplaatst die beschikt over autofocus en LED-flitser. Dankzij de toegevoegde beautification software zien je foto’s er iets beter uit. Selfies schiet je met 5 megapixel front-facing shooter. Het goede nieuws is dat je met de ingebouwde 4G/LTE-chip verbinding kunt maken met alle 4G-netwerken van de Nederlandse providers. Een ander pluspunt is dat de batterij behoorlijk wat power heeft: 3000 mAh om precies te zijn. Gezien de specificaties kun je hier makkelijk één of zelfs twee dagen mee vooruit, mits je geen power user bent. Tot slot draait het toestel op de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem: Android 7.0 Nougat.

Prijs en beschikbaarheid

De Alcatel A3 XL verschijnt eerst in Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika. Hier in Europa moeten we wachten tot het tweede kwartaal. Een preciezere lanceerdatum noemt Alcatel helaas niet. Met een beetje pech moeten we dus nog drie tot vijf maanden wachten. Als je op zoek bent naar een budgettelefoon van deze omvang is dat een behoorlijke tijd. De adviesprijs is zoals gezegd onbekend, maar Alcatel benadrukt voortdurend dat de Alcatel A3 XL een betaalbare telefoon is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Mobieletelefoon.nl

Mobieletelefoon.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor mobiele telefoons met abonnement en losse toestellen. Vergelijk telefoons van alle merken op specificaties, eigenschappen en prijs. Wil je een nieuwe telefoon kopen? Vergelijk de beste deals op onze website en bespaar!

Kijk ook eens op: Telefoonabonnement.nl | Telefoon.nl
© 2018 Mobieletelefoon.nl

Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 48
Sitemap |
Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 49
Disclaimer |
Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 50
Cookies