Huawei introduceert heimelijk Huawei P8 Lite (2017)

Huawei P8 Lite (2017)

Huawei heeft maandag stilletjes een nieuwe smartphone gelanceerd: de Huawei P8 Lite (2017). Zoals je mag verwachten heeft Huawei hem krachtigere componenten gegeven. Daarnaast is hij in een nieuw jasje gestoken. Het toestel ligt naar verwachting eind januari bij ons in de schappen voor 249 euro.

Het is mei 2015 als Huawei de Huawei P8 en Huawei P8 Lite in ons land lanceert. Het blijkt een schot in de roos en de toestellen vliegen als warme broodjes over de toonbank. In China raakt het toestel zelfs korte tijd uitverkocht vlak na introductie. De European Imaging and Sound Association (EISA) roept de Huawei P8 zelfs uit tot smartphone van het jaar. Kortom, de Huawei P8 is een populair en zeer gewild toestel onder consumenten.

Het is dan ook niet vreemd dat Huawei het instapmodel van deze serie eens grondig onder handen neemt. Zo heeft hij om te beginnen een nieuw design gekregen. De vormgeving doet ons sterk denken aan de Honor 8. Zo heeft hij niet alleen voorop een glazen plaat: ook de backpanel is gemaakt van glas. Het driedimensionale diffractie effect van het laatstgenoemde model is niet present op de Huawei P8 Lite (2017).

Wat zijn de verschillen met de oorspronkelijke Huawei P8 Lite? Mobieletelefoon.nl heeft het antwoord.

Specificaties Huawei P8 Lite (2017)

Om te beginnen heeft de Huawei P8 Lite (2017) een groter scherm dan het origineel. De beelddiagonaal is 5.2 inch bij de nieuwe uitvoering tegenover 5 inch bij de eerste generatie P8 Lite. De schermresolutie is opgeschroefd van HD naar Full HD. Welke processor we bij de nieuwe variant aantreffen kunnen we op dit moment nog niet zeggen. De originele P8 Lite had een 1.2 GHz krachtige HiSilicon Kirin 620 octa-core processor. Naar verwachting krijgt zijn opvolger een chipset die een stukje krachtiger. Mogelijk is dit de Kirin 650, die we eerder al aantroffen in de Huawei P9 Lite.

Het werkgeheugen is naar boven bijgesteld van 2 GB naar 3 GB. Dat betekent dat hier meer cachegeheugen opgeslagen kan worden en applicaties en webpagina’s sneller opstarten of geladen zijn. De opslagcapaciteit is jammer genoeg onveranderd gebleven op 16 GB. De mogelijkheid om deze uit te breiden met een microSD-kaart is wel nog altijd aanwezig. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een tweede simkaart in het toestel te stoppen.

Huawei P8 Lite (2017)

De hoofdcamera van de Huawei P8 Lite (2017) is eveneens hetzelfde als het origineel, namelijk 16 megapixels. Ook Phase Detection Autofocus (PDAF) en dubbele LED-flitser zijn wederom van de partij. De selfiecamera heeft wel een hogere resolutie gekregen: deze bedraagt voortaan 8 in plaats van 5 megapixels. De vingerafdruksensor vinden we aan de achterkant, vlak onder de camera. Tevens is hij voorzien van 4G-module, maar of je op alle Nederlandse 4G-netwerken mee kunt is onbekend.

Tot slot heef Huawei de P8 Lite (2017) van nieuwe software voorzien. In plaats van Android 5.1 Lollipop krijg je standaard Android 7.0 Nougat. Ook EMUI, de schil die Huawei over het besturingssysteem legt, krijgt een upgrade van 3.1 naar versie 5.0. Eén van de grootste veranderingen is dat je voortaan over een app drawer beschikt.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei P8 Lite (2017) ligt naar verwachting eind januari in ons land in de schappen. De adviesprijs is vastgesteld op 249 euro. Hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en goud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Mobieletelefoon.nl

Mobieletelefoon.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor mobiele telefoons met abonnement en losse toestellen. Vergelijk telefoons van alle merken op specificaties, eigenschappen en prijs. Wil je een nieuwe telefoon kopen? Vergelijk de beste deals op onze website en bespaar!

Kijk ook eens op: Telefoonabonnement.nl | Telefoon.nl
© 2018 Mobieletelefoon.nl

Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 48
Sitemap |
Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 49
Disclaimer |
Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 50
Cookies