De verbeterde iPhone 8

iPhone 8 Plus

Een jaar na de iPhone 7 en 7 plus kwam Apple met haar nieuwe serie telefoons. In deze serie bracht Apple onder andere de nieuwe iPhone 8 en 8 plus uit. De eerste reactie was niet al te positief. Mensen vonden de telefoon te veel op de iPhone 7 lijken. Toch zijn er een aantal leuke functies bijgekomen die zorgen voor verbetering.

De iPhone 8 en 8 plus doorbreken een jarenlange traditie. Het zijn namelijk de directe opvolgers van de iPhone 7 en 7 plus. Normaal gesproken zouden ze dan de 7s en 7s plus moeten heten.

Het ontwerp van de telefoons is iets veranderd ten opzichte van hun voorgangers. In grote lijnen zijn er geen grote aanpassingen. Zo zit onderaan het scherm de herkenbare startknop. Uiteraard met ingebouwde vingerafdruksensor. Ook zijn de iPhone 8 en iPhone 8 Plus stof- en waterdicht.

Nieuw is dat de voor- en achterkant van glas is gemaakt, wat er net wat flitsender uitziet. Een leuke toevoeging is dat je de telefoon draadloos kunt opladen. Het enige nadeel is dat je zelf voor die draadloze oplader moet zorgen. In de loop van dit jaar zal Apple met haar eigen Airpower-mat komen. Hier kan je je Air Pods, iPhone en Apple Watch opladen.

iPhone 8 en 8 plus

Bijzondere camera met Augmented Reality-ondersteuning

De camera’s van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn een verhaal apart. Dat zit ‘m vooral in de mogelijkheden die ze voor Augmented Reality bieden. Dit is een soort tussenvorm van de echte werkelijkheid en Virtual Reality, waarbij de telefoon een digitale laag legt over de echte werkelijkheid die de camera´s opvangen. Op je telefoonscherm zie je dan het beeld dat de camera opvangt, met daaraan de virtuele werkelijkheid toegevoegd.

Een voorbeeld hiervan: richt je jouw iPhone 8 ’s avonds op de sterrenhemel? Dan detecteert een app de sterren. Hij weet welke dit zijn en welke sterren samen een sterrenbeeld vormen. Die toont hij vervolgens aan jou door op het scherm lijnen te trekken op het beeld dat de camera opvangt. Bij elk sterrenbeeld wordt ook de naam daarvan toegevoegd. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar het steelpannetje!

Een ander voorbeeld is de IKEA-app. Hiermee kan je jouw meubels virtueel inrichten en kan je zien hoe het in jouw woonkamer staat! Dit voorkomt dat je je meubels moet terugbrengen.

TrueTone-ondersteuning op het scherm

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben een IPS LCD-display. Het scherm van de telefoons is lekker helder, zodat het ook onder fel zonlicht goed afleesbaar is. De kleurweergave is goed, net als het kleurcontrast. Een slimme toevoeging is de TrueTone-techniek. Hierbij past het scherm zijn kleurenweergave aan op de verlichting van de ruimte waarin jij je bevindt. Volgens Apple zorgt dit voor een realistische kleurweergave.

Hardware weer net iets sneller

In de telefoons zit Apple’s krachtigste mobiele processor tot nu toe: de Apple A11 Bionic-processor. In deze ‘chipset’ zitten zes kernen die het rekenwerk uitvoeren. Twee daarvan zijn bedoeld voor het zware werk, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van grafisch zware apps. Denk hierbij aan dat mooie spel of die app waarmee je jouw video’s bewerkt. De vier andere kernen doen het minder zware werk. Apple claimt dat de kernen hun werk goed afstemmen. Hierdoor zou de telefoon niet alleen sneller in gebruik zijn, maar ook minder van de batterij vergen. Een win-winsituatie!

De telefoons draaien op het besturingssysteem iOS 11, waarin allerlei vernieuwingen zitten. Zo kun je nu, als je dat tenminste wil, meer meldingen in het vergrendelscherm bekijken. Je hoeft hiervoor niet je telefoon te ontgrendelen. Ook handig is het aanpasbare toetsenbord. Deze kun je nu links of rechts uitlijnen zodat het makkelijker is om met één hand te typen. Wel zo fijn als je maar een hand vrij hebt.

De beste hardwarevernieuwing van de iPhone 8 zit ‘m misschien wel in de opslagcapaciteit. Bij beide modellen is die nu minimaal 64 GB: een verdubbeling ten opzichte van de voorgangers. Helaas is het opslaggeheugen nog altijd niet uit te breiden met een MicroSD-kaart, wat in principe toch een standaard ‘feature’ van smartphones is. Wil je meer opslaggeheugen? Dan kun je ook een 256 GB-model nemen, waar je 100 euro meer voor betaalt.

Prijskaartje

De iPhone 8 is er niet voor niets, hier hangt immers een prijskaartje aan. De iPhone 8 is er vanaf 647 euro. De iPhone 8 plus kost iets meer, deze is er vanaf 807 euro.

Het was een bijzonder jaar voor Apple. Daarom bracht Apple naast de iPhone 8 en 8 plus een andere nieuwe telefoon uit ter viering van het tienjarig bestaan, genaamd de iPhone X. Dit pronkstuk heeft een vrijwel randloos ontwerp en beschikt over Face ID: een geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie waarmee je de telefoon ontgrendelt met een gezichtsscan. Een futuristische telefoon met een bijna astronomische prijs. Kosten: vanaf 1046 euro, terwijl ‘ie op de meeste vlakken gelijk is aan de iPhone 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

iPhone 8
Bekijk alle iPhone 8 informatie, of lees hieronder meer nieuws over deze smartphone:
Over Mobieletelefoon.nl

Mobieletelefoon.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor mobiele telefoons met abonnement en losse toestellen. Vergelijk telefoons van alle merken op specificaties, eigenschappen en prijs. Wil je een nieuwe telefoon kopen? Vergelijk de beste deals op onze website en bespaar!

Kijk ook eens op: Telefoonabonnement.nl | Telefoon.nl
© 2018 Mobieletelefoon.nl

Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 48
Sitemap |
Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 49
Disclaimer |
Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 50
Cookies