De Samsung Galaxy S9 tegenover de Galaxy S8

De Samsung Galaxy S9 verschilt op het eerste oog niet heel veel met zijn voorganger: de Galaxy S8. Toch zijn er een aantal handige wijzigingen door Samsung gedaan die de S9 een functionelere telefoon maakt.

Vingerafdrukscanner op een praktischere plek

Bij de introductie van de Galaxy S9 leek het erop dat het succes van de S8 niet zou worden overtroffen. De S8 had als eerste toestel te maken met het randloze design. Samsung introduceerde het Infinity Display wat ervoor zorgde dat er geen plek meer was voor fysieke knoppen aan de zijkanten of op de voorkant. Er was geen plek meer voor de vingerafdrukscanner, wat als gevolg had dat het naar de achterkant werd verplaatst. Hier kwam die naast de camera terecht, dit leidde tot vieze lenzen en gefrustreerde gebruikers.

Bij deGalaxy S9 zit de scanner nog steeds aan de achterkant, maar is hij naar onderen verhuisd waardoor de camera minder vies wordt.

Onder dat Infinity Display bevindt zich uiteraard niet dezelfde processor. Waar de Galaxy S8 vorig jaar met een Snapdragon 835 of Exynos 8890 kwam, is de S9 uitgerust met een Snapdragon 845 of een Exynos 9810. Dit zijn kleinere chips, die zowel sneller als efficiënter werken.

Samsung Galaxy S9

Speakers met 360 graden geluid

Waar Samsung bij de S8 muziek nog bij je handpalm afspeelde, komt het geluid van de Galaxy S9 nu in stereo recht op je af. De nieuwe speakers van AKG, waar Samsung vorig jaar ook al mee samenwerkte, ondersteunen Dolby Atmos om van 360 graden geluid te genieten. Dit zorgt voor een meer gedetailleerd geluid dan voorheen.

Waanzinnige camera met bijzondere features

Een van de grootste veranderingen ten opzichte van de S8 zit hem in de camera. De S9 beschikt over een haarscherpe camera aan de achterkant die reageert als het menselijk oog.

De camera is namelijk uitgerust met flexibele lensopening. Het zogeheten diafragma-modus die de lens opent (F1.5-modus) om licht binnen te laten voor een heldere en scherpe foto. Bij daglicht verschuift de lens naar de F2.4-modus. Op deze manier worden je foto’s niet overbelicht en kun je ook in het donker mooie foto’s maken.

Een andere interessante functionaliteit in de camera is Super Slow-mo die je beelden tijdelijk met 960 frames per seconde vastlegt, hiermee zet je de tijd bijna stil. De camera reageert zelfs op je stem, zodat je ieder moment zo snel mogelijk vast legt.

Ar Emoji

AR Emoji Samsung Galaxy S9Een leuke toevoeging aan de Samsung Galaxy S9 is AR Emoji. Hiermee kan je jouw eigen emoji maken. Laat je eigen stijl zien in een emotie. Van haar tot kleren. De camera verandert nadat je een selfie hebt gemaakt je gezicht in een van de gekozen emoji’s. Zo creëer je een grappige versie van jezelf die je kan delen met vrienden.
Zowel de S9 als de S8 is voorzien van Samsungs virtuele assistent (Bixby), gezichtsherkenning en kunnen draadloos worden opgeladen. Daarnaast zijn ook beide telefoons water- en stofbestendig (IP68-classificatie).

Verschil in prijzen Galaxy S8 en S9

Het toestel is beschikbaar in de kleuren goud, paars, zwart, grijs en blauw. Bij de S9 is de kleur goud de vervanger van de kleur roze die je nog kon kiezen bij de S8. De Samsung Galaxy S9 is beschikbaar vanaf 629 euro. Vindt je dit te veel, maar wel een gaaf toestel? Of wil je toch echt de kleur roze? Kies dan voor de Samsung Galaxy S8, die is een stukje goedkoper. De S8 is er namelijk al vanaf 492 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Samsung Galaxy S9
Bekijk alle Samsung Galaxy S9 informatie, of lees hieronder meer nieuws over deze smartphone:
Over Mobieletelefoon.nl

Mobieletelefoon.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor mobiele telefoons met abonnement en losse toestellen. Vergelijk telefoons van alle merken op specificaties, eigenschappen en prijs. Wil je een nieuwe telefoon kopen? Vergelijk de beste deals op onze website en bespaar!

Kijk ook eens op: Telefoonabonnement.nl | Telefoon.nl
© 2018 Mobieletelefoon.nl

Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 48
Sitemap |
Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 49
Disclaimer |
Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 50
Cookies