Archos onthult drie betaalbare smartphones met 18:9 display

Archos Core S line-up

Op zoek naar een smartphone waar je niet al te hoge eisen aan stelt, maar die er van buiten modern uitziet? Dan heeft Archos wellicht drie interessante toestellen voor je: de Archos Core 55S, Archos Core 57S en Archos Core 60S. Het zijn weliswaar geen snelheidsduivels, maar ze zijn krachtig genoeg om de belangrijkste zaken des leven tot een goed einde te brengen. De telefoons liggen ‘vermoedelijk’ deze lente in de winkel voor respectievelijk 99,99 euro, 119,99 euro en 149,99 euro.

“Gebruikers willen grotere schermen maar niet noodzakelijk grotere toestellen zodat ze goed te hanteren zijn bij het surfen op internet, bij het gebruik van social media en bij het maken van foto’s en video’s. Archos is er nu in geslaagd om een 18:9 XXL schermen te verpakken in compact toestellen tegen zeer aantrekkelijke prijzen.”

Dat schrijft Archos in haar persbericht. Met deze designfilosofie in gedachte ontwikkelde de Franse smartphonemaker de Archos Core 55S, Archos Core 57S en Archos Core 60S. Alle drie de toestellen vallen onmiddellijk op vanwege hun edge-to-edge display. Dit schermtype zien we wel vaker in het high-end segment en de middenklasse, maar zelden aan de onderkant van de smartphonemarkt. Archos denkt hiermee een gat in de markt te hebben gevonden.

In de persverklaring schrijft Archos dat de toestellen ‘vermoedelijk’ deze lente verkrijgbaar zijn. Of ze ook in ons land verschijnen durven we niet te zeggen. Wat we wel weten is dat ze erg betaalbaar zijn. De specificaties zijn aan de magere kant. Maar als je je smartphone alleen voor basale zaken als bellen, WhatsApp, Facebook, e-mail, mobiel internet en internetbankieren gebruikt, kun je hiermee prima uit de voeten.

Specificaties Archos Core 55S

De Archos Core 55S is de kleinste van het trio. Hij heeft een 5,45 inch groot scherm met een qHD resolutie. Inderdaad, qHD, niet QHD. Dat betekent dat hij 960 pixels in de lengte en 480 pixels in de breedte telt. Ondanks de lage schermresolutie heeft hij wel een 18:9 verhouding. Dat betekent dat er meer content op het scherm past dan de doorsnee smartphone. De Archos Core 55S heeft geen plat scherm, maar een display waarvan de randen rond afbuigen. Dit wordt ook wel 2.5D Glass genoemd. Tevens is het scherm gelamineerd, wat betekent dat je ook op een warme en zonnige zomerdag prima kunt lezen wat er op het scherm staat.

Welke chipfabrikant verantwoordelijk is voor de processor, is onbekend. In het persbericht schrijft Archos enkel dat de Archos Core 55S een quad-core processor heeft die geklokt is op 1,3 GHz. Volgens het geruchtencircuit is het de Spreadtrum SC9832A. Deze voldoet precies aan de beschrijving van de fabrikant. Grootste nadeel van deze chipset is dat hij behoorlijk gedateerd is: hij is inmiddels twee jaar oud. Naast de quad-core processor vinden we onder de motorkap de Mali-400 GPU, slechts 1 GB werkgeheugen en krijg je 16 GB interne opslag voor je al foto’s, video’s en apps. Uiteraard kun je het geheugen uitbreiden met een microSD-kaart, tot wel 128 GB welteverstaan. Je kunt er ook voor kiezen om twee simkaarten in het toestel te plaatsen. De batterij heeft een vermogen van 2300 mAh.

Foto’s schiet je met een 8 en 2 megapixelcamera. Behalve dat de primaire camera over autofocus beschikt, laat Archos niets los over de specificaties van de camera’s. Tevens moet je genoegen nemen enigszins beperkte connectiviteitsmogelijkheden als microUSB 2.0 poort, single-band WiFi, Bluetooth 4.0 en 4G-snelheden tot maximaal 150 Mbps. Wel is hij uitgerust met hoofdtelefoonaansluiting en FM Radio. Hij draait ouf-of-the-box op Android Nougat. Het is onduidelijk of dit versie 7.0 of 7.1 is. Het grote verschil tussen beide varianten is of je wel of geen gebruik kunt maken van App Shortcuts of app-snelkoppelingen.

De Archos Core 55S gaat over de toonbank voor slechts 99,99 euro. Daarmee is het naar onze weten de goedkoopste budgettelefoon met 18:9 display.

Archos Core S

Dit moet je weten over de Archos Core 57S

De Archos Core 57S heeft grotendeels dezelfde specificaties als de Archos 55S. Het grootste verschil zit hem in het beeldscherm. Deze is niet 5,45 inch in doorsnee, maar 5,7 inch. Tevens heeft hij een hogere schermresolutie van 1440 bij 720 pixels, oftewel HD+. Dat betekent dat video’s er nog scherper uitzien. De beeldverhouding bedraagt nog steeds 18 bij 9. Daarnaast heeft de Archos Core 57S een grotere batterij. De accucapaciteit bedraagt geen 2300 mAh, maar 2500 mAh. Gezien het grotere scherm is het ook logisch dat hij een grotere batterij heeft.

De Archos Core 57S heeft dezelfde 1,3 GHz krachtige quad-core processor met Mali-400 GPU, 1 GB RAM en 16 GB uitbreidbaar geheugen. Tevens ondersteunt hij dual-sim. Hij heeft dezelfde 8 en 2 megapixelcamera als de Archos Core 55S, wat waarschijnlijk betekent dat je hiermee niet de prachtigste plaatjes schiet. Ook hier geldt dat je genoegen moet nemen met single-band WiFi, Bluetooth 4.0 en relatief lage internetsnelheden.

De Archos Core heeft een adviesprijs van 119,99 euro.

Tot slot: de Archos Core 60S

Zoals de naam al aangeeft heeft de Archos Core 60S een 6 inch groot beeldscherm. Deze heeft dezelfde HD+ schermresolutie en 18:9 verhouding als de Archos Core 57S. Ook hier zijn de schermranden gebogen zodat ze netjes overlopen in het frame van de behuizing. Waarschijnlijk heeft hij dezelfde Spreadtrum 1,3 GHz krachtige SC9832 quad-core processor als zijn kleine broers. Hij heeft daarentegen wel twee keer zo veel werkgeheugen (2 GB). De opslagcapaciteit bedraagt nog altijd 16 GB, maar kun je uitbreiden tot 128 GB. Ook hij komt met dual-sim ondersteuning.

In tegenstelling tot de andere Core-modellen heeft de Archos Core 60S een dual-camerasysteem aan de achterkant. Deze bestaat uit een 13 en 2 megapixelsensor. Wat de functie van de tweede camera is, laat de fabrikant in het midden in het persbericht. De selfiecamera heeft eveneens een hogere resolutie, namelijk 5 megapixels. Net als bij de andere toestellen kun je video’s in Full HD kwaliteit opnemen met een frameratesnelheid van 30 beelden per seconde.

Naast een groter scherm, hogere schermresolutie, twee keer zo veel RAM en betere camera heeft hij eveneens de grootste batterij van de drie. De accucapaciteit daarvan is 3000 mAh. Houd er wel rekening dat opladen behoorlijk wat tijd in beslag neemt. De Archos Core 60S ondersteunt immers geen snellaadtechniek, is uitgerust met microUSB 2.0 poort en wordt hij ook niet met quick charger geleverd. Ook is hij de enige die een vingerafdruksensor aan de achterkant heeft. Grootste nadeel is echter het besturingssysteem: net als bij de andere modellen is dit Android Nougat.

Net als de andere Core-telefoons ligt de Archos Core 60S ‘vermoedelijk’ deze lente in de winkels. Hiervoor moet je een bedrag van 149,99 euro op tafel leggen. Daarmee is het weliswaar de duurste van drie, maar (spec wise) wel de meest aantrekkelijke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Mobieletelefoon.nl

Mobieletelefoon.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor mobiele telefoons met abonnement en losse toestellen. Vergelijk telefoons van alle merken op specificaties, eigenschappen en prijs. Wil je een nieuwe telefoon kopen? Vergelijk de beste deals op onze website en bespaar!

Kijk ook eens op: Telefoon.nl
© 2018 Mobieletelefoon.nl

Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 48
Sitemap |
Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 49
Disclaimer |
Notice: Undefined variable: url in /home/dotsearc/domains/mobieletelefoon.nl/private_html/nieuws/wp-content/themes/mobieletelefoon/footer.php on line 50
Cookies